, Dentalni implantati – Moderan način dentalne protetike
Dokle god postoji dovoljan broj stabilnih zuba, savetujemo postavljanje fiksnog mosta na zube. Konstrukcije takve vrste daju dugoročne i estetski dobre rezulatate, koji se postižu brzo i relativno povoljno. Iskusni stomatolozi će Vas savetovati da li je bolje staviti implantate ili most. Mnogi pacijenti ne žele zameniti zub koji nedostaje fiksnom nadoknadom i odmah biraju implantate. U mnogo slučajeva bila bi potrebna augumentacija kosti ukoliko bi koristili dvodelne implantate, pa se u takvim slučajevima postavljanje mosta čini jednostavnijim i lakšim rešenjem, naročito ako nedostaju samo jedan ili dva zuba.

Sa gubitkom zuba, dolazi do promene u izgledu, ali i do promena u proporcijama lica i govoru. Odstranjivanje čak i samo jednog zuba može pokrenuti seriju ozbiljnih problema poput mobilnosti susednih ili suprotnih zuba. Može dovesti do promene u zagrizu, do neprirodnog žvakanja samo na jednu stranu, funkcionalnog preopterećivanja zuba i pospešiti paradontalnu bolest preostalih zuba. Nužno je nadomestiti nedostatak na funkcionalan i stabilan način. Mobilne proteze nikada ne udovoljavaju ovim uslovima. Dentalni implantati su mali „veštački koreni” ugrađeni u kost kako bi se zamenili izgubljeni koreni. Implantati se integriraju u kost i postanu čvrsta potpora za Vaše nove zube. Strateški implantati su i oseofiksirani i oseointegrirani sa vremenom, a mogu imedijatno nositi funkcionalni teret.

Kako funkcioniše strateški implantat?

Strateški implantat koristi sigurno pozicioniranje u kortikalnu kost vilice. Implantati su bolja verzija zuba. Strateški implantat nadmašuje mogućnost zuba i konevncionalnih dvodelnih implantata.

Važna razlika i prednost: Strateški implantat je oslobođen bilo kakve pojave infekcije