, Zubni implanti – iskustva pacijenata

iOralna implantologija zauzima posebno mesto kada je reč o savremenoj restaurativnoj stomatologiji. Brz tehnološki razvoj „uvukao se“ i u stomatološku praksu te su danas pacijentima dostupne različite vrste dentalnih implanata, koji se razlikuju kako po obliku, tako i po materijalu od kog su sačinjeni. Implanti zuba predstavljaju najbolje rešenje kada je reč o parcijalnoj, ali i kompletnoj protetskoj nadoknadi.

Biokompatibilnost implantata

Implantološka dentalna nadoknada trenutno je najbolja alternativa za izgubljene zube. Implanti zuba se ugrađuju u viličnu kost, vremenom srastaju sa njom i strukturno postaju povezani. Odlikuje ih biokompatibilnost, što znači da su proizvedeni od materijala koje organizam ne prepoznaje kao strano telo. Time se isključuju i moguće alergijske reakcije, kao i potencijalno odbacivanje implanta. Nakon procesa srastanja, poznatog kao oseointegracija, i kompletne rehabilitacije pacijent može da konzumira sve vrste namirnica.

Pored toga što nudi dugotrajno rešenje za bilo koji vid protetske nadoknade implantologija ostavlja mogućnost ostvarivanja individualnih želja pacijenata, uz saglasnost stručnjaka. Razvoj oralne implantologije je toliko uznapredovao da je pacijentu na raspolaganju ne samo kompletna, već i funkcionalna zubna nadoknada u vrlo kratkom vremenskom periodu od svega 48 sati. Ugradnja zuba nikad nije bila jednostavnija, a ni brža uz primenu imedijantne tehnike.

, Zubni implanti – iskustva pacijenata

Cena implanta opravdava kvalitet i dugotrajnost

Cena implanta ne predstavlja poslovnu tajnu, ali je vrlo nezahvalno govoriti o njoj iz više razloga:

1. Oralnu implantologiju karakteriše individualni pristup,

2. U zavisnosti od slučaja, različit broj stručnjaka je uključen u celokupni proces ugradnje implanata,

3. Zahtevi pacijenata se poštuju do granica koje struka dozvoljava tj. do granica postizanja najboljeg mogućeg rešenja te je većinu individualnih želja moguće ispuniti. Zato su i ostvarivi visoki standardi koje su postavili zubni implanti, iskustva pacijenata to i dokazuju.

Kada se uzmu u obzir sve prednosti koje oralna implantologija pruža, krajni rezultat je ušteda, kako novca, tako i vremena.

10 benefita koje pruža ugradnja zubnih implantata

Ugradnja zuba nije prolazni trend, već predstavlja realno kvalitetno rešenje problema dentalnih nadoknada i dominantu granu stomatologije. Prednosti implantoloških zubnih nadoknada su:
1. Prirodni izgled – fiksne i neupadljive dentalne nadoknade su potpuno prirodnog izgleda. Pored toga čuvaju strukturu lica.
2. Lako održavanje oralne higijene – za razliku od mostova ispod kojih se zadržavaju ostaci hrane, implanti ne zahtevaju specifičniju negu u odnosu na prirodne zube.
3. Komplikacije su vrlo retke. Stručni tim se stara o pacijentu tokom celog procesa, od same pripreme koju intervencija zahteva, pa sve do kraja rehabilitacije.
4. Bezbolna intervencija – obavlja se u lokalnoj anesteziji.
5. Ne ugrožava susedne zube, već ih čuva. Za razliku od mostova koji vremenom dovedu do gubitka susednih zuba koji im služe kao nosači, implanti zuba svoju fiksaciju imaju u viličnoj kosti.
6. Ekonomičnost – vremenski posmatrano cena implanta je daleko jeftinija u odnosu na ostala rešenja. Tajna ove računice jeste u dugovečnosti implanta. Kada jednom rešite problem ne morate se više vraćati na dorade, prepravke, brušenja drugih zuba i ostale intervencije koje iziskuju dodatna ulaganja.
7. Funkcionalnost – pacijenti, bez bojazni, mogu konzumirate sve namirnice.
8. Ugradnja zuba predstavlja najbolje rešenje rekonstrukcije kako parcijalne tako i kompletne bezubosti.
9. Poboljšava samopouzdanje kroz blistavi osmeh. Takođe, vraća punoću lica, sprečava dalju resorpciju vilične kosti.
10. Fiksno rešenje problema – za razliku od parcijalnih proteza koje se vremenom rasklimaju ili navlaka koje vremenom „istroše“ ostatak zbrušenog zuba na koji su nadograđene, implanti zuba su stabilni i fiksirani za viličnu kost.

Zubni implanti – iskustva pacijenata iskazuju se superlativima

U prilog ogromnom kliničkom iskustvu ide i cifra od par hiljada zadovoljnih pacijenata.

Firuca Blaž (Pančevo) – Svakodnevno sam u kontaktu sa ljudima. Pored rada u prosveti, za sebe mogu reći da sam vrlo društvena. Rad i druženje sa ljudima zahteva mnogo priče. Zbog problema koje sam imala sa parcijalnim protezama to mi je predstavljalo veliki problem. Obišla sam par stomatoloških ordinacija, ali sve se svodilo na ista, često i bolna kratkotrajna rešenja. Na kraju sam osmeh našla u Ihde Dental-u.

Semsedin Hadžić (Beč) – Moj strah od igle i bola je odlagao odlazak stomatologu. Da budem iskren, iako me je ceo stručni tim uveravao da je intervencija bezbolna nisam verovao. Sada, kada je sve završeno, mogu reći da postoje bezbolne intervencije i da put do novog osmeha ne boli. Ihde Dental sam izabrao jer nudi švajcarski kvalitet po znatno nižoj ceni.

Gorana Mihić (Beograd) – Ne mogu se pohvaliti da sam u mladosti vodila računa o oralnoj higijeni. Zato sam u tridesetim ostala bez nekoliko zuba, dok su ostali bili plombirani. Vremenom shvatite koliko su samopouzdanje i osmeh povezani. Hvala puno Ihde Dental timu! Danas je moje samopouzdanje daleko veće nego prethodnih godina.
Vrhunska dentalna estetika sada je svima dostupna.